søndag den 28. februar 2010

Sanseudstilling


Fredag aften læste jeg Mettes indlæg om Sanseudstillingen på Brandts. Det resulterede i, at vi lørdag morgen tog en rask beslutning og smed alle 3 børn i bilen med kurs med Odense.
Det blev til en rigtig hyggelig dag, hvor vi også lige slog et smut forbi Ikea - selvfølgelig!


Sanseudstillingen var så fin. Alle tre drenge stor-hyggede sig. Som det måske kan fornemmes på billederne var universet bygget op omkring en skov af hvidmalede træer. Ind imellem var der katte, telte, fuglekasser, telte og et bål. Træerne var pyntet med forskellige ting. Bl.a. store kugler med neonfarvet garn. Wauw, hvor var det flot. Jeg har en plan der inkluderer hvid maling og neongarn snarest.

Lyset skiftede som en døgnrytme på ca. et kvarter. Børnene havde fået udleveret lygter, som de kunne bruge når mørket faldt på. Lydkulissen var godt lavet. Børnene skyndte sig at krybe i skjul i teltene, når det begyndte at regne og tordne og satte sig ud til bålet, når regnen stoppede og musikken begyndte. Det var absolut de mange kilometer værd.

fredag den 26. februar 2010

Fredagsslik

Halfdan var med mig i det store slik-mekka i dag. I ved - bland-selv-slik-hylderne, hvor man bliver fristet til liiiiige at stikke hånden ned i en af de mange æsker.
Det gjorde lille H også... Drengen havde dog en vis pli. Han tog nemlig kun et stykke. Det stykke var til gengæld godt valgt, for jeg tror ikke der findes større stykker slik i verden, end det han målrettet gik efter.
Kender i de der sommerfugle med kæmpestore vinger af vingummi, krop af lakrids og skum på bagsiden...?
Sådan en filur er der (næsten) plads til i en lille bitte mund. Se selv:

Malenes ABC

Jeg er blevet udfordret til at lave min personlige ABC af Tine, der har bloggen Det Bedste Jeg Ved

Jeg har efterhånden fået en del udfordringer, men har ikke fået gjort noget ved det. Nu skal det være.

Aftensmad. Den daglige udfordring. Jeg er ikke dårlig til at lave med, men kors, hvor er jeg dog elendig til at finde på, hvad vi skal have. Det er noget jeg arbejder rigtig meget på at forbedre. Mit mål er at lave en ugentlig madplan hver uge, som er varieret, spændende og sund selvfølgelig.

Børn. Mine tre drenge Hjalte, Gustav og Halfdan er en daglig glæde. Samtidig er det at være mor også en daglig udfordring og bringer til tider også bekymringer med sig, men det er sådan det skal være og jeg er vild med det.

Cykel. Jeg savner at komme til at cykle på arbejde igen. Jeg tør simpelthen ikke, når der er alt det sne og is, for ved min side er Hjalte hver morgen og han skulle nødigt styrte. I stedet går vi den korte vej med hinanden i hånden og det er da også rigtig hyggeligt.

Design. Jeg bliver blød i knæene af godt og smukt design.

Erik. Min far! Han var den skønneste far. Desværre døde han af kræft for 3 1/2 år siden. Vi savner ham og tænker tit på ham, men vi er heldigvis hurtigt kommet videre og lever vores liv uden at dvæle ved fortiden og tænke på, hvordan det kunne ha' været. Vi lever i nuet og glæder os over, hvad vi har, og det ved jeg var min fars ønske.
Han ville ikke have et pænt gravsted, for som han sagde, skulle min mor ikke bruge sin tid på at gå med røven i vejret på kirkegården og luge ukrudt :O) Han ville ha' en enkel gravsten under træerne og det fik han. Han valgte den endda selv. På den står der: "Jeg ville hellere ha' spillet golf." Det er så fint...

Familie. Min familie betyder alt for mig. Mine fire drenge <3

Genbrug. I'm lovin' it! Elsker at gå på opdagelse i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Det kan jeg få virkelig lang tid til at gå med. Tanken om at tingene får nyt liv og ikke bare bliver smidt ud gør mig glad.

Hygge. Det må være det livet går ud på. Bare nyde tilværelsen sammen med dem man holder af.

Inspiration. Jeg er så evig taknemmelig for at have opdaget denne blogverden. Jeg får så meget inspiration af alle jer derude og det betyder virkelig meget for mig. Jeg bliver så glad af at skabe noget og i holder mig ved ilden. Tusind tak for det!

Jul. Selvom jeg lige nu længes efter forår mere en nogensinde, så må jeg indrømme at julen er en skøn tid. Jeg elsker alle de traditioner og skikke, der er forbundet med julen.

Krea-udfoldelser. Det er min måde at koble af på - naturligvis sammen med blog-skrivning og -læsning.

London. London er en mine af top yndlingsbyer. På torsdag rejser Rasmus og jeg derover på en forlænget weekend og jeg har været der mange gange før, men jeg kan ikke få nok af London og dens alsidighed.

Mor. Min mor betyder rigtig meget for os i hverdagen. Hun bor meget tæt på os og er en stor del af vores familie. Hun hjælper os utrolig meget med pasning og hentning af børn. Vi låner hendes bil, hun laver mad til os og alt mulig andet. Så er hun selvfølgelig verdens bedste mor og mormor. Hun er fantastisk!

Nyt hus. Det håber jeg på snart at få. Vores hus er til salg og alt for småt til os, så vi ser meget frem til at få det solgt og flytte til noget større.

Organdonor. Jeg har meldt mig! Har du?

Pigerne. Pigerne er mig selv og 9 piger fra gymnasietiden, som stadig ses flere gange årligt, selvom vi bor spredt rundt i landet efterhånden. Jeg ved 2 af jer læser med her: I er fantastiske!

Quiz. Jeg æææææælsker at spille Trivial Pursuit og andre quiz-spil. Jeg har en latterlig stor almenviden om helt ligegyldige ting, som ikke kan bruges til andet end Trivial Pursuit og lignende. I gymnasiet kaldte mine veninder mig kærligt for Almene Malene...

Retro. At mikse retrofund og nyt design er en ting jeg brænder for. Det gør boligindretningen personlig og spændende at gå på opdagelse i.

Søster. Jeg har en søster, som jeg er meget glad for. Jeg har ikke har kendt hende hele mit liv. På trods af det er vi blevet meget ens i utrolig mange henseender. Ret interessant faktisk. Vi elsker for eksempel begge at være kreative og skabe noget smukt.

Teaktræsstager. Mine teakstager er et af mine absolutte yndlings loppefund. Jeg har 4 forskellige, som står smukt i en flok og klæder hinanden så godt. Jeg har haft en femte, men den gik der desværre ild i op til jul... Og det var endda den aller smukkeste af dem. Suk!

Undervisning. Jeg elsker at undervise børn. Det er så skønt, fordi de små er så videbegærlige og interesserede.

Vestre Skole. Min arbejdsplads, som jeg er meget glad for. Dejlige kolleger og godt arbejdsklima.

X-factor. Ja, er der andet man kan skrive ved X? Vi ser selvfølgelig også X-factor. Her hjemme har vi jo en konservatorieuddannet mand/far, så der bliver snakket meget om bl.a. pitch og autotune i løbet af sådan en fredag aften.

Yvonne fra Olsen Banden her den fedeste garderobe. Den ville jeg gerne eje. Så ville jeg gå på arbejde i storblomstret kjole og stor hat hver dag.
Z er et bogstav, der er blevet misbrugt på det groveste i chat og sms'er. Det skal stoppes NU! Jeg holder det ikke ud!

Æsker. De bliver så smukke, når man dekorerer dem med mønstret papir. Der er altid brug for en æske til hjemme hos os.

Økologi. Jeg køber det i det omfang det er praktisk muligt. Jeg kan godt lide tanken om, at mine børn får det bedste jeg kan give dem.

Årstiderne. Jeg har egentlig ikke nogen favorit, for hver årstid har sine fantastiske højdepunkter. I år længes jeg dog virkelig meget efter forår ligesom de fleste af jer. Vinteren har godt nok været laaaaang!

Jeg skal give stafetten videre til nogle andre blogdamer. Jeg glæder mig til at høre iBaby's version og vil også meget gerne se hvad Lisbeth har at byde på.


tirsdag den 23. februar 2010

Hverdag igen, lapperier og blogmøde...


Så er ferien slut og hverdagen har igen taget røven på mig. Jeg vænner mig lynhurtigt til at holde ferie og vænner mig desværre ikke lige så hurtigt til hverdagen igen. Puh, det er hårdt. Jeg må lige stramme mig an og det kan jeg vist godt, for jeg skal undervise 7 dage mere inden Rasmus og jeg flyver til London. Luk lige øjnene og forestil jer tre(!) dage uden børn. Tre dage, hvor vi kan gøre lige hvad vi har lyst til, lige når vi har lyst. Det bliver da fuldkommen fantastisk!

Jeg har før læst om libertyshops og andre gode tips om London på jeres blogs. De dage fik jeg desværre ikke lige taget notater, så hvis i har nogle guldkorn samt tid og lyst, må i meget gerne smide en kommentar.

Gårsdagens kreaudfoldelse blev denne taske. Jeg havde nogle lapper liggende, som jeg havde fået af min søster. De skreg på at blive brugt til noget fornuftigt, så denne taske fik liv. Inspirationen har jeg hentet hos hende her. Jeg er faktisk blevet rigtig godt tilfreds med den. Måske jeg skulle sy et par stykker mere, for jeg har en gaveleg jeg skal have sendt videre til to skønne damer...


På søndag skal jeg til blogmøde i Esbjerg med tre bloggere. Den ene er min førnævnte søster. De to andre er hende her og hende her. Ih, hvor jeg altså glæder mig til det. Vi skal dimse, hygge, bytte, vise frem og så måske snakke en lille bitte smule.

lørdag den 20. februar 2010

Farverige indkøb og lækre unger


En tur i genbrug i går indbragte en fin dug med æbler, farvestrålende knapper, et elastikbælte i regnbuestrib og to glasophæng med Noahs ark motiver. Jeg tænker de skal hænge i Halfdans vindue, når han får et værelse engang. Håber jeg kan finde et par stykker mere i nogle andre farver.

I dag gik turen til Silkeborg, hvor vi har set et hus vi måske godt kunne tænke os at bygge, hvis det altså ikke bare koster 100.000 pr. kvm.... Det må vi håbe det ikke gør! Men hold op hvor var det da et fedt hus!!!


På vej hjem måtte jeg forbi Panduro og Søstrene Grene! Hold op hvor var det godt jeg gjorde det, for sikke mange fine ting, der havnede i min kurv. Rulleøjne, limstifter, elastikker i massevis, balloner og modellervoks. Alt sammen til små lege/kreaprojekter til drengene.

Allerede da vi kom hjem startede vi ud med elastikbolde inspireret af Karen. I skrivende stund er den ene bold næsten tennisbold-størrelse. Det er total afslapning at sætte elastik på elastik på elastik...

Sølv-lædersnøren fra Panduro er til en mobiltaske i skind inspireret af hende her, som i øvrigt snart holder flyttedag!

Til sidst får i lige et billede af de to store drenge, som jeg tog mens vi legede den der leg, hvor man puster kinderne op, og trykker på dem, hvis man altså kan holde masken.... Kender i den leg?


I skal ikke snydes for Sveskeøje, så ham får i lige helt gratis oven i hatten.

fredag den 19. februar 2010

Change away med Æblekinder


Jeg har fået en fantastisk sweater af Heidi og til gengæld skulle jeg selvfølgelig sende noget retur. Jeg syede mine første flagranker og resultatet blev rigtig godt. Der var selvfølgelig lavet en i pigefarver og en i drengefarver (selvom jeg prøver at overbevise mine drenge om, at der ikke findes sådanne begrebet) -så der var en til hver af Heidis børn. Efter sigende faldt de i god jord hos ungerne. Skønt!

tirsdag den 16. februar 2010

Kasser, æsker og selvbyggertanker!

Hjalte og jeg har tilbragt dagen i dag hos min krea-moster. Vi havde store og små kasser med og en masse tapet og papir. Nu kan jeg få styr på alt mit sy/krea-rod i de fine dåser, æsker og kasser. Nej, hvor er jeg glad for det!

I morgen kommer der nogen interesserede huskøbere og kigger på vores hus. Huttelihut!! Kryds lige alle de fingre og lemmer i kan. Hvor ville det bare være skønt, hvis det lige er de mennesker, der mangler et hus som vores. Vi er i øjeblikket ved at lege med tanken om at bygge helt nyt i stedet for at købe. Så får vi et hus, der ikke skal gøres noget ved i mange år og i de materialer og med den indretning vi vil ha'. Er der nogen af jer, der har bygge-erfaring?


Badges


Jeg har længe haft en badge-maskine stående til låns og i går forsøgte jeg mig med stof. Det kunne desværre ikke lade sig gøre at lave kun med stof, så de blanke plastskiver måtte ovenpå for at holde på skidtet.
Alle de farvede ringe skal bruges for at lave et badge. Jeg synes egentlig de er blevet ret sjove, men ved ikke helt hvad de skal bruges til. De er lidt store, så måske på tasker eller noget... Måske trøstepræmie i en give away!?!
Jeg kunne godt tænke mig at få fat i nogle mindre og forsøge mig med dem. Meeeen det må blive en anden gang.
Nu vil jeg lave et indlæg mere om dagens krea-udfoldelser. Følg med! Det bliver sindsygt spændende...

søndag den 14. februar 2010

Gavevandring


Jeg var så heldig at komme med i gavevandrings-legen hos Mette og modtog i går det fineste papirklip/collage. Som i kan se har den allerede fået en fin rød ramme og et hjem på vores ellers dødsyge emhætte sammen med nogle af mine yndlingsting.
Jeg skal give stafetten videre -altså sende to gaver videre til nogle af jer krea-damer. Hvis i har lyst til at lege med, så smid en kommentar.

Weekenden er gået med oprydning og sortering af legetøj på drengenes værelser (dem af dem, der har et). Hvis nogen mangler babylegetøj, så sig endelig til... Hold da op, hvor bliver lidt bare til meget efter tre børn...

fredag den 12. februar 2010

Ro i sindet!

Så faldt ferie-roen endelig over mig, og jeg kunne slappe af med at afprøve Puks kuglevejledning. Mine nøgler manglede en nøglering og det måtte gerne være af den farverige slags. Det er så rart at have iøjnefaldende og let genkendelige nøgler, hvis jeg kommer til at glemme dem et sted på skolen.
Jeg hæklede 3 kugler og et "øje" på hver, så kuglerne kunne hænges på nøgleringen. Jeg er så glad og tilfreds med at feriens første krea-projekt er fuldført omend det er et lille bitte et af slagsen. Beklager billedkvaliteten...


Fastelavns-update

De sidste tre dage har den stået på fastelavn i henholdsvis dagpleje, børnehave og skole.
Halfdan havde vi lånt en drage-/dinosaurdragt til. Såååå sød og helt utrolig blød!
Gustav havde meldt ud at han ville være heks. Vi fandt sjal, og et forklæde i genbrug. En af mine t-shirts som kjole, en rød spids næse af pap, handsker og mormors hjemmesyede heksehat med indbygget kat.
Hjalte ville være klovn. En t-shirt med striber fra skabet, en paphat med knapper og bånd limet på, en rød næse, butterfly med farvede prikker fra genbrug og mormors hjemmesyede prikkede bukser.
Dejligt mormor har tid til at sy og lave kostumer, når moren ikke har...
Herunder ser i dagens trætte, men glade kattekonge! (Stolt mor!!) Fastelavnsriset har min moster lavet til ham. Nu har vi heldigvis vinterferie. Åhh, hvor har jeg ventet med længsel på det.



søndag den 7. februar 2010

Skitur...

I dag har vi været på den hyggeligtste skitur. Rasmus, Hjalte og jeg. Mormor passede de to små imens. Vi er så heldige at den lokale skiklub låner ski og skistøvler ud hver søndag når der er sne. De holder til ved golfbanen, så der kan man løbe rundt på ski og nyde den skønne natur i snedragt og nyde stilheden.
Og så lige til sidst.... Hjaltes påhit i går aftes... Han hentede et stort stykke bølgepap i kælderen og gav sig til at lave den fine bort hele vejen rundt. Skrev derefter som i kan se "Karina er den bedste lærer" Den skal hans søde børnehaveklaselærer ha i morgen! Lidt ærgerligt at de ikke får karakterer i 0. klasse, hva'?

Give away hos Frau Weber

Jeg synes ikke i skal deltage i denne helt utrolig fine give away, da det dermed reducerer mine vinderchancer. Lad venligst være med at klikke her.



lørdag den 6. februar 2010

Frisk mor...


Den nu raske og totalt overskuds-agtige mor har bagt fastelavnsboller i dag. Selvfølgelig nok til både øjeblikkelig konsumering og fryseren. Og i skal da se dem, ligesom de 100.000 andre, der viser fastelavnsboller frem her i blogland... For fastelavnsboller er da et interessant emne.

fredag den 5. februar 2010

Det her er fedt når man er syg


Varm the, BoligLiv og kanelknækbrød med smør og pålægchokolade... og så lige lidt æbler så den sunde side også er dækket ind.
Så putter jeg mig under dynen igen.
Hav en dejlig dag og en fantastisk weekend derude,

tirsdag den 2. februar 2010

Næstekærlighed


Det jeg skal fortælle om nu, er et så fint projekt, at jeg bliver rørt hver gang jeg læser om det. Min gamle gymnasieven Kim, ( - eller lad os bare sige gymnasieflamme) er fotograf og har boet i England i 10 år nu. Han er for nogle måneder siden taget til Afrika for at fotografere. Siden har han sammen med en anden dansker startet dette fuldstændig fantastiske projekt.

Vennens farfar har givet dem penge til at starte en skole op i et slumområde i Sierra Leones hovedstad Freetown. Det projekt er de to nu i færd med at føre ud i livet sammen med lokale frivillige hjælpere. I kan følge med i opbygningen af skolen på bloggen her. Jeg håber i vil følge med i deres gøren og laden, for det fortjener de virkelig, de to gode mennesker. Det de gør, er indbegrebet af medmenneskelighed og næstekærlighed.

Multitasking for fuld udblæsning


Ja, i må virkelig undskylde, men der kommer intet kreativt ud af min krop i disse uger. Jeg har simpelthen så rygende travlt. Jeg er alenemor til tre - stort set. I sidste uge spillede Rasmus 10 skolekoncerter, hvor han skulle ud af døren kl. 6 om morgenen. Ved siden af skulle han om eftermiddagen passe sit nye job, som konstitueret souschef i Billund Musikskole. Om aftenen spillede han 3 ud af ugens 5 dage også lige koncerter... Så hvem var lige chef herhjemme? I kan tro jeg får udnyttet mine evner for multitasking til det yderste.
Den samme sang fortsætter i denne uge, hvor jeg så også lige har møde på møde på møde... Wow, hvor jeg bare trænger til vinterferie.

Jeg har jo som skolelærer den skønne luksus at jeg har fri hele uge 7. Jeg trænger så meget til at slappe af og koncentrere mig om mine (frivillige) kreative projekter, at jeg har været så fræk at bede om pasning til ungerne mandag til onsdag... Måske bliver det kun mandag og tirsdag jeg sender dem afsted og henter dem tidligt... Er jeg en dårlig mor? Nej det synes jeg faktisk ikke. Jeg synes faktisk, at jeg tager rigtig meget hensyn til mine børn, fordi de får en totalt gennemopladet og glad mor til gengæld, så vi rigtig kan nyde den sidste halvdel af ferien sammen. Er du enig, eller?...